Nedávná studie dokazuje, jak příznivý tento nápoj může být pro vytrvalostní sportovce.
Několik nedávných studií ukázalo, že denní konzumace šťávy z červené řepy snižuje nároky organismu na kyslík při tréninku a zvyšuje toleranci při vysoké intenzitě tréninku.
Je známo, že šťáva z červené řepy obsahuje vysoké koncentrace dusičnanů, které zase vedou ke zvýšení vazodilatace nebo ke zvýšení dilatace krevních cév a zvýšení průtoku krve.
Vědci zjistili, že pravidelná konzumace šťávy z červené řepy zvyšuje hladiny dusičnanů v krvi a snižuje krevní tlak v klidu. Ještě důležitější je však snížení spotřeby kyslíku při běžných fyzických aktivitách a prodloužení času k vyčerpání organismu při vysoké intenzitě o 15 procent.
Tento poslední výsledek je nejvíce přesvědčivý, protože jde o metriku výkonnosti. Kdo se stará o to, zda doplněk snižuje kyslíkové nároky při běhu, pokud se tento fyziologický účinek neprojeví na zlepšení výkonu? Ale v tomto případě tomu tak bylo.
Pozn. neplést si nálev se šťávou z červené řepy!! ZDE se bavíme o šťávě!! V kombinaci s běžeckýcm textilem
Ronhill se budou Vaše osobáky otřásat v základech.